7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Giardiniera - pieczona papryka w marynacie

Kuchnia włoska. Marynowane w oliwie warzywa to klasyka piknikowego stołu. Doskonałe jako przystawka, dodatek do sałatek i kanapek.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 czerwone i 4 żółte papryki
4 ząbki czosnku
1 szkl. oleju z pestek winogron
1 łyżeczka estragonu
6 ziaren ziela angielskiego
1 łyżka soli
pieprz

Przygotowanie:

Strąki papryki ułóż na blasze, przykryj folią aluminiową i wstaw na 30 min. do piekarnika nagrzanego do 200°C. Obrany czosnek utrzyj z olejem, estragonem i zmiażdżonymi ziarenkami ziela angielskiego.

Paprykę potnij w paski i ostrym nożykiem ściągnij z niej skórkę. Układaj warstwami w glinianym naczyniu, posypując każdą warstwę szczyptą soli i pieprzu. Polej wszystko aromatycznym olejem i wstaw na jeden dzień do lodówki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 10/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Giardiniera - pomidory marynowane (wegańska & RAW)
Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska)
Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW)
Sałatka grecka (horiatiki) z pieczoną papryką (lakto-wege)
Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska)
Papryka po macedońsku - pieczona, w czosnkowym winegrecie (wegańska)
Chili z pieczonym tofu i smażoną papryką (wegańska)
Pieczone buraki z papryką i cebulą - do słoików (wegańska)
Fasola po serbsku - pieczona z cebulą i papryką (wegańska)
Pieczona papryka z pastą bakłażanowo-orzechową (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas