7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Leczo z cukinii z fasolką szparagową i kalarepką

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

cukinie młode, ok. 20-30 cm. 4 szt.
papryka czerwona, duża 2 szt.
fasolka szparagowa /zielona/ ok. 20 szt.
młoda kalarepka! 1-2 szt.
pomidory ok. 4 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek w/g uznania 3-5 ząbków
pieprz
sól ziołowa
mielona papryka
pęczek świeżej bazylii
pęczek natki pietruszki
pęczek koperku

Przygotowanie:

Warzywa korzeniowe, umyte i obrane, kroimy dość grubo w kostkę, cebulę w ćwierćplasterki. Młodej cukinii nie musimy obierać.
Fasolkę szparagową pokrojoną na 2-3 kawałki gotujemy krótko w osolonej wodzie, by była chrupiąca, i odcedzamy.

Warzywa wrzucamy na gorący olej, zaczynając od cebuli, na końcu cukinia, obrane i pokrojone na cząstki pomidory oraz oczywiście ugotowana fasolka szparagowa. Dusimy krótko, by warzywa nie rozpadły się, ale były chrupiące. Na koniec posypujemy potrawę pokrojoną, również grubo, zieleniną i już nie gotujemy. Pyszne z pieczywem, ryżem lub makaronem.

Wskazówki i uwagi:

Tą potrawę jemy od kilku lat przez całe lato. Ostatnim "odkryciem" była dodana kalarepka. Można również dodać koncentrat pomidorowy lub sok z pomidorów. Bardzo ważna jest zielenina, w tym obowiązkowo bazylia :)
Nadesłał(a) ~bonna, dnia: 2002-11-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

hmmm..brzmi ciekawie
;)
~a 2009-08-13 07:29:49.709

zajeeeeeebbbbbbbbbbbbiiiiiiissssssttttttteeeeee!!!!!!!
~kucharzyki 2007-07-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Leczo z kabaczkami, kalarepką, fasolką szparagową i wkładką sojową (wegańska)
Leczo z fasolką mungo (mung) (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas