7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pomidory w zalewie solnej lub przecierze (na zimę, w słoikach)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dojrzałe, mięsiste pomidory
łyżka soli na litr wody

Przygotowanie:

Pomidory obrać ze skórki, załadować do słoika, zalać wodą z solą, zakręcić i zagotować - ja takie słoiki trzymałam w garze ok. 40 minut. I tyle.

Wskazówki i uwagi:

Agnieszka Litwin z pl.rec.kuchnia: "Zamiast solanki może być przecier pomidorowy uprzednio zrobiony z mniej dorodnych okazów."
Do przecieru też nie zaszkodzi dodać trochę soli - w końcu to konserwant.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Asmira z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasteryzowane pomidory na zimę (w słoikach) (wegańska)
Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska)
Pomidory w słoikach w całości, z ostrą papryką i czosnkiem (na zimę) (wegańska)
Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików) (wegańska)
Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Najlepsze ogórki w zalewie musztardowej (do słoików) (wegańska)
Papryka z pomidorami w oliwie (do słoików) (wegańska)
Kawior z kabaczków z dodatkiem pomidorów i marchewki (na bieżąco lub na zimę) (wegańska)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Przecier pomidorowy Gandalfa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas