7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gotowane ogórki w sosie musztardowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

800 g ogórków
do 2 łyżek musztardy
1/3 szklanki oleju sojowego
sok z cytryny lub zaprawa cytrynowa (tzw. cytrynka)
sól
pieprz
cukier
4 łyżki posiekanej zieleniny (pietruszka i estragon)
majeranek
szałwia
bazylia

Przygotowanie:

Ogórki obrać, pokroić w kostkę, w przypadku grubych przeciąć i wydrążyć pestki z luźnym miąższem. Włożyć do wrzącej, osolonej wody, 3-4 minuty gotować, odcedzić.

Musztardę ucierać dolewając olej, dodać przyprawy. Ostudzone ogórki wymieszać z sosem i zieleniną.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Dwarazyka z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Najlepsze ogórki w zalewie musztardowej (do słoików) (wegańska)
Sos musztardowy (wegańska)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)
Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege)
Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska)
Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege)
Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem (lakto-wege)
Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry (lakto-wege)
Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska)
Ciecierzyca w sosie musztardowym z curry, inna niż zwykle (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas