7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Spagetti po grecku - ze smażoną cukinią i parmezanem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

2-3 kurżetki (małe cukinie nie wymagające obierania)
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
parmezan
spagetti (100-125 g na osobę)
sól

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę i wrzucić zmiażdżony czosnek. Nie używać praski, tylko zgnieść ząbki np. między nożem a deską tak, żeby były "otwarte", ale w jednym kawałku. Przesmażyć około minuty, żeby dały aromat, i wyrzucić.

Pokrojoną w grube plastry (0,5 cm?) cukinię i smażyć aż do zbrązowienia (silniej niż na złoto) z obu stron. Wyłowić.

Gorące spagetti wymieszać z oliwą, rozłożyć na talerze, a na to cukinia. Posypać grubo parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Uwaga z czosnkiem, żeby się nie spalił.
Nadesłał(a) marzenna_potera, dnia: 2002-12-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: redaktor od pogody z publicznej tv kanadyjskiej - bliższe dane zapomniane, przepis na szczęście nie :-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron smażony z cukinią (wegańska)
Spagetti z cukini z sosem z surowych pomidorów (RAW) (wegańska & RAW)
Ryż smażony z cukinią, kurkumą i czosnkiem (wegańska)
Sałatka makaronowa ze smażoną cukinią, pomidorem i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Spagetti a la "putasneska" :d (wegańska)
Spagetti Gorgonzola (lakto-wege)
Spagetti z kurkami (wegańska)
Kotlety fasolowe po grecku (ovo-wege)
Sałatka z dyni po grecku (wegańska)
Spagetti Siciliana (z bakłażanem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas