7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chutney brzoskwiniowy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg brzoskwiń
200 g cebuli
100 g rodzynek
200 ml octu winnego
1 opakowanie (na 1 kg owoców) cukru żelującego, np.: 3:1 Dr. Oetkera
1 łyżeczka soli czosnkowej
1 łyżeczka gorczycy
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka curry

Przygotowanie:

Brzoskwinie umyć, usunąć pestki, obrać ze skórki, pokroić w małe cząstki, przełożyć do garnka. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, umyte i odsączone rodzynki oraz pozostałe składniki. Mieszając doprowadzić chutney do wrzenia i gotować ok. 10 minut.

Gorący natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoki ułożyć do góry dnem na min. 5 min. żeby się zassały.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis nadesłała Ula Dobies
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Tak, nawet wegańskie. W takim cukrze jest pektyna, a nie żelatyna. Skład tak czy siak warto zawsze dla pewności sprawdzić, żeby nie było wtopy :)
~pat 2009-07-22 12:48:29.316

"cukier żelujący"? czy to na pewno wegetariańskie?
~anonim 2009-07-22 11:21:55.893

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska)
Lody brzoskwiniowe / ananasowe (wegańska & RAW)
Chutney z pomidorów (wegańska)
Chutney z gruszek (wegańska)
Kulkowy chutney z dyni (wegańska)
Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska)
Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)
Chutney imbirowy do słoików (wegańska)
Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege)
Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas