7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

8 średnich pieczarek
1/2 małej cebuli
1/2 łyżeczki masła, margaryny lub oleju
sól
pieprz
3 gałązki natki pietruszki

Przygotowanie:

Z pieczarek obciąć ogonki jak najbliżej kapelusza. Cebulkę i ogonki drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i dusić z dodatkiem soli i pieprzu do całkowitego wyparowania wody.

Po ostygnięciu dodać posiekaną pietruszkę i dokładnie wymieszać. Płaską brytfannę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Na pergaminie ułożyć kapelusze nadziane przygotowanym farszem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15-20 min.
Nadesłał(a) Ferdynand, dnia: 2000-08-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki z pieczarek z natką (wegańska)
Kotlety jajeczne z dodatkiem cebuli i natki (bez ograniczeń)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką (bez ograniczeń)
Dodatek: jarmuż duszony z pieczarkami (wegańska)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas