7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

dość spore pieczarki
1-2 cebule
masło
papryka w proszku
sól
pieprz
ser żółty

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, obrać, wykroić nóżki. Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulkę i nóżki z pieczarek. Doprawić do smaku przyprawami.

Farszu nałożyć do kapeluszy i przykryć plasterkiem sera. Wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się roztopi. Podawać na ciepło.

Wskazówki i uwagi:

Dodam, że składniki farszu można zmieniać wedle uznania. Można dodać natkę pietruszki albo surowe jajko (po podsmażeniu, a przed nałożeniem do kapeluszy). Polecam gorąco, bo pieczarki można przygotować dzień-dwa wcześniej i zapiekać dopiero przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Vicky S.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Nadziewane pieczarki posypane żółtym serem (bez ograniczeń)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Pieczarki nadziewane serem feta (lakto-wege)
kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami (bez ograniczeń)
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Chleb zapiekany z pieczarkami i serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas