7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Włoszczyzna solona (do słoików)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 kg marchwi
70 dkg pietruszki (korzeń)
70 dkg selera (korzeń)
30 dkg kapusty włoskiej
30 dkg porów
25 dkg cebuli
20 dkg natki pietruszki
20 dkg naci selera (opcjonalnie)
70 dkg soli

Przygotowanie:

Wszystko umyć. Warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach, resztę pokroić. Warzywa wymieszać, nasolić, zostawić np. na noc, żeby puściły sok.

Rano ubić w czyste słoiki, po wierzchu można jeszcze posypać solą, szczelnie zakręcić. Nie pasteryzować.

Wskazówki i uwagi:

Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Używać w zimie do zup i sosów. Naturalnie potraw nie należy już solić.

Mich: "Całą zimę można trzymać w lodówce. Tylko mocno upchane w tych słoiczkach."
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu, który na pl.rec.kuchnia wysłała Krysiatop
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z włoszczyzny (wegańska)
Leczo do słoików (wegańska)
Antonówki w słoikach, na szarlotkę i nie tylko (wegańska)
Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska)
Sałatka z kapusty do słoików (wegańska)
Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)
Chutney imbirowy do słoików (wegańska)
Sałatka z cukinii (do słoików) (wegańska)
Soczewica z warzywami (włoszczyzną) (wegańska)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas