7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa na sposób chiński

Zielona fasolka szparagowa jest popularnym warzywem w Chinach.

Średnia ocena: [4.75 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 garście fasolki szparagowej
1 łyżka oleju do smażenia
1/4 łyżeczki oleju sezamowego (rafinowanego)
1/2 ząbka czosnku

1/2 łyżeczki sezamu do posypania
1/2 łyżki sosu sojowego
+ ugotowany ryż

Przygotowanie:

Rozgrzać oleje w woku, na to rzucić umytą, osuszoną fasolkę, w całości. Szybko mieszając smażyć 3 minuty. Posypać drobno posiekanym czosnkiem, smażyć minutę. Powinna być twardawa, chrupiąca, nie miękka.

Podać na ryżu, posypać ziarnem sezamowym. Pokropić sosem sojowym do smaku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-01-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre danie! Polecam!
lilidu 2013-08-02 11:27:46.065

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka na sposób chiński - prosty lub wykwintny (wegańska)
Tofu z warzywami 5 smaków (na sposób chiński) (wegańska)
Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas