7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos beszamelowy - wariacje



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

50 g masła (dla wegan olej/oliwa)
50 g mąki
3/4 litra mleka (zwykłego lub roślinnego)
sól
pieprz

dodatki do wyboru:
- koncentrat pomidorowy
- drobno utarty chrzan
- starty ostry ser
- musztarda
- koperek
- szczypiorek
- kapary, etc.

Przygotowanie:

Do sosu beszamelowego, przygotowanego według przepisu z Puszki, można dodać pewne składniki, które od razu go odmienią.

Do gotowego sosu dodać wybrany dodatek, całość wymieszać starannie.

Wskazówki i uwagi:

Sos z chrzanem można podawać na ciepło i na zimno.
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: 2003-01-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos beszamelowy (wegańska)
Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska)
Sos beszamelowy z mąki kukurydzianej, bez mleka! (wegańska)
Pilaw - moja wariacja (lakto-wege)
Wariacje na temat kukurydzy gotowanej w kolbach (lakto-wege)
Selerowa wariacja - sałatka ze smażonym selerem i winegretem (ovo-wege)
Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska)
Wariacje na temat sałatki nicejskiej (z tofu wędzonym) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas