7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

350 g cebuli
50-100 g ryżu ugotowanego na sypko
8 łyżeczek mąki
sól
pół łyżeczki cukru
2 łyżeczki oleju arachidowego

sos:
250 g młodych, zielonych cebulek
375 ml mleka kokosowego
2 łyżeczki ketchupu
1,5 łyżeczki oliwy
1/4 łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Ciasto: cebulę pokroić w kosteczkę, dodać pozostałe składniki i 125 ml wody, wymieszać. Smażyć jak normalne naleśniki.

Sos: cebulki pokroić w długie paseczki, dodać pozostałe składniki, wymieszać i polewać naleśniki. Smacznego!
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: 2003-01-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis od mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)
Śmietana kokosowo-ryżowa (wegańska)
Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)
Sos cebulowy gładki (wegańska)
Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Kokosowe naleśniki (wegańska)
Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Placek (paj) cebulowo-serowy (bez ograniczeń)
Naleśniki ryżowe (bezglutenowe) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas