7686 przepisów wegetariańskich
w tym 4881 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka zielonego

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

główka kapusty pekińskiej,
ogórek zielony,
sól,
pieprz,

sos:
15 ml sosu sojowego,
1 łyżeczka cukru,
ząbek czosnku,
łyżka oleju sezamowego.

Przygotowanie:

Kapustę sparzyć gorącą wodą (około 2 minut). Osuszyć i pokroić w wąskie paseczki. Ogórek zielony pokroić także w wąskie paseczki, wymieszać z kapustą, posypać solą i pieprzem.

sos: polączyć razem wszystkie składniki sosu, polać surówkę i odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.

Smacznego!
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: Jan 4, 2003
Źródło/autor przepisu: przepis od mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z ogórka, pomidora i rzodkiewek z kapustą pekińską (wegańska)
Zielona surówka z kapusty pekińskiej z musztardowym winegretem (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką konserwową (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, pomidorami i winegretem (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i miętą (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z orzechami i mandarynkami (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej, orzeszków ziemnych i rodzynek (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i winegretem (wegańska)
Surówka czerwcowa z kapusty pekińskiej, papryki i pomidorów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas