7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Orzechowo-słonecznikowo-warzywne burgery

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na 4 burgery

1/2 szkl. zmielonych migdałów
1/2 szkl. zmielonych ziaren słonecznika
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
1/2 szkl. drobno posiekanej cebuli
1 łyżka mąki sojowej lub inny zamiennik jednego jajka
1 łyżka oleju (w oryginalnym przepisie polecany jest olej zimnotłoczony)
1 łyżeczka posiekanego koperku
1 łyżeczka majeranku
czosnek mielony
czarny pieprz

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180°C.

Zmielić migdały i słonecznik w młynku do kawy lub blenderem, marchewkę utrzeć, inne warzywa drobno posiekać.

Wszystkie składniki razem wymieszać, uformować 4 burgery. Piec 15 minut z każdej strony na natłuszczonym papierze do pieczenia.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2003-01-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Vegetarian Cooking for People with Allergies" Raphael Rettner
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Burgery orzechowo-sojowe (ovo-wege)
Chlebek orzechowo-warzywny (bez ograniczeń)
Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowego (wegańska)
Burger wegetariański orzechowo-słonecznikowy (z sosem keczupowo-jogurtowym) (wegańska)
Dyńkowe burgery (wegańska)
ToFu-Burgery (ovo-wege)
Burgery z buraków (wegańska)
Mleko słonecznikowe (wegańska)
Pasta słonecznikowa (wegańska)
Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas