7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety z fasoli gotowanej z mlekiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

40 dag fasoli białej
pół szklanki mleka
cebula
olej do smażenia
jajka
sól
pieprz

panierka:
mąka
jajka
otręby

Przygotowanie:

Namoczoną na noc w przegotowanej i zimnej wodzie fasolę gotujemy z dodatkiem gorącego mleka. Cebulę kroimy i lekko rumienimy na oleju. Połowę fasoli mielimy w maszynce i mieszamy z cebulą, resztę fasoli łączymy z jajkiem, solą i pieprzem.

Na stolnicę wysypujemy mąkę, wykładamy masę i formujemy gruby wałek, który kroimy na kawałki o grubości 3 cm. Każdą część wyrabiamy nożem w mące na okrągłe kotlety. Smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy otrębami i smażymy na silnie rozgrzanym oleju z obydwu stron na jasnozłoty kolor.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ale co z całą fasolą?
~Grażynka 2004-01-04 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege)
Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege)
Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege)
Banany gotowane w mleku kokosowym, z posypką (wegańska)
Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege)
Kotlety ze strączkowych (bez ich gotowania) z warzywami (wegańska)
Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska)
Kotlety z soczewicy, fasoli i ryżu (wegańska)
Kotlety z fasoli, kaszy i brokułów (wegańska)
Szybkie kotlety z białej fasolki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas