7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos żurawinowy

Krysia Thompson: "Dobre do sera i innych rzeczy (zdaje mi się, że ludzie jedzą brie albo camembert z borówkami), może i do orzechowego klopsa też pasuje..."

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

żurawiny
suszone owoce - najlepiej mieszanka egzotyczna minus kokos plus rodzynki, czyli np. może to być suszona papaja, ananas, morele i rodzynki, ale wystarczą też same morele i rodzynki

sok pomarańczowy - trochę, żeby się nie przypalało
cukier (można zastąpić np. fruktozą lub słodem) - do smaku
rozmaryn

Przygotowanie:

Do garnka wrzuć wszystko (rozmaryn albo w listkach albo całą gałązkę, którą się potem wyjmuje). Duś aż borówki się rozlecą, susz zmięknie, cukier rozpuści, a wszystko nabierze przepięknego kolorku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-01-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis podesłała mi Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos żurawinowy z jabłkiem (wegańska)
Dżem żurawinowo-jabłkowy (wegańska)
Chutney żurawinowo-pomarańczowy na surowo (wegańska)
Sos pesto (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos szalotkowy (lakto-wege)
Sos tatarski (bez ograniczeń)
Sos kawowy (bez ograniczeń)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Sos 8 jarzyn (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas