7607 przepisów wegetariańskich
w tym 4812 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczarki w sosie własnym, na maśle

Jest to bardzo prosty przepis na danie nie skomplikowane, a dobre :)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1/2 kg pieczarek
1 naprawdę duża cebula
1/2 kostki masła
100 ml wody
sól
pieprz

Przygotowanie:

Obrać pieczarki ze skórki i pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę średniej wielkości.

Masełko rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i poczekać aż się "zeszkli". Wówczas dodać pieczarki, wodę, posolić i popieprzyć według uznania. Całość dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić ok. 10 minut. Na końcu dusić bez pokrywki ok. 5 minut.

Wskazówki i uwagi:

Sugestia podawania: rewelacyjnie smakują z ryżem ciemnym, aczkolwiek można podać też je z kaszą lub ziemniaczkami lub nawet jako przystawkę, mniam mniam.
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: Jan 30, 2003
Źródło/autor przepisu: moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Smakowitości. Palce lizać...
~Yarcycho Jan 31, 2013

Wlaśnie robiłam,trzeba troche dluzej dusic,ale smakują bardzo dobrze.
~kasia Aug 13, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Medaliony sojowe w sosie własnym (wegańska)
Kapusta biała z pieczarkami na maśle (wegańska)
Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege)
Placki ziemniaczane z sosem z pieczarek (ovo-wege)
Sos pomidorowy z pieczarkami i ziołami (wegańska)
Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska)
Pieczone pieczarki w sosie słonecznikowym (wegańska)
Sos pomidorowy z pieczarkami i oliwkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas