7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

3 duże pory

sos winegret z gorczycą:
łyżeczka gorczycy
łyżka octu z czerwonego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz biały grubo zmielony

Przygotowanie:

Pokrojone na 1,5 cm kawałki pory dokładnie płuczę i wrzucam na gotującą się wodę. Gotuję do miękkości (około 10 min). Po ugotowaniu odcedzam i wykładam na półmisek.

Uprażoną gorczycę rozcieram w moździerzu lub mielę w młynku, dodaję ocet, oliwę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i polewam pory.

Podaję z macą.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: serwis Gotowanie to sztuka!, przepis inspirowany "Biblijną ucztą" Kitty Morse
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gotowane pory z sosem winegret (wegańska)
Pory zapiekane w białym sosie (lakto-wege)
Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska)
Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)
Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska)
Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska)
Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska)
Sos z awokado z gorczycą i migdałami jak musztarda (wegańska)
Sos pomidorowy z gorczycą - genialny do makaronu! (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas