7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dip salsa verde do surowych warzyw



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 pęczek szczypiorku
3 łyżki natki
2 łyżki świeżej bazylii
2 jajka
1 mała cebula
5 ząbków czosnku
2 łyżki kaparów
1 ogórek kiszony

7 łyżek oliwy
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Potnij nożyczkami szczypiorek, natkę i bazylię. Posiekaj drobno białka jajek, cebulę, czosnek, kapary i ogórka (bez nasion). Połącz w misce żółtka, oliwę, ocet, biały pieprz i sól. Utrzyj na gładką masę. Wlej sos do zieleniny i białek. Wymieszaj, wstaw do lodówki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-01-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 10/2002, przerobione na wege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona surówka z sosem salsa verde (wegańska & RAW)
Salsa cruda - "surowa" salsa pomidorowa (bez ograniczeń)
Surowy sos selerowo-koperkowy do warzyw (wegańska)
Dip z awokado i serka wiejskiego (do warzyw i chipsów) (lakto-wege)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska)
Salsa serowa (lakto-wege)
Dip czosnkowy (lakto-wege)
Dip z rokpola (lakto-wege)
Salsa z czerwonych borówek z gruszką, cynamonem i chili (wegańska)
Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas