7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z fasolki i kukurydzy z cebulą i przesmażonym czosnkiem

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka biała (może być z puszki)
puszka kukurydzy
ew. pomidory (w sezonie)
czosnek
odrobina oleju do smażenia
cebula

przecier pomidorowy
ocet winny
oliwa z oliwy
sól
pieprz
ew. inne przyprawy wg. smaku

Przygotowanie:

Fasolkę ugotować i przestudzić, a jeśli używamy fasolkę z puszki, do odsączyć z zalewy. Czosnek wrzucić na zimny olej i podsmażać aż się lekko zrumieni.

Wymieszać fasolkę, drobno posiekaną cebulę i resztę składników. w sezonie można dodać pokrojone w kosteczkę pomidory.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez "Katarzyne Nowak"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Smaczna sałatka, zrobiłam bez pomidorów.
Sweetfairy 2014-06-25 23:00:58.182

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege)
Sałatka z kukurydzy z ogórkiem kiszonym i cebulą (lakto-wege)
Sałatka z brokułami, przesmażonym tofu i pestkami (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy z jajkiem i ogórkiem kiszonym (bez ograniczeń)
Sałatka majonezowa z fasolki, kukurydzy i sera z owocowym akcentem (bez ograniczeń)
Sałatka z puszek (z kukurydzy, groszku i fasolki) z dodatkami do wyboru (wegańska)
Sałatka z fasoli z ogórkiem, czosnkiem i żółtym serem (lakto-wege)
Sałatka z kalafiora, kukurydzy i kopru (ovo-wege)
Sałatka z brokułów, kukurydzy i jajka (bez ograniczeń)
Fasola z grochem i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas