7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron biało-zielony (ze szpinakiem i fetą)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

dowolny makaron (np. świderki)
ser feta

szpinak (ja używam mrożonego)
cebula
czosnek
sól
pieprz
mleko lub mąka
olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy.

Na odrobinie oleju smażymy cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak i dusimy aż się rozmrozi. Dodajemy przyprawy i trochę mleka. Mleko można zastąpić mąką rozrobioną z wodą. Mieszając czekamy, aż nadmiar wody wyparuje.

Szpinakiem polewamy makaron, posypujemy fetą.

Wskazówki i uwagi:

Aby szpinak nie był mdły, musimy go dobrze przyprawić.
Nadesłał(a) ~weronika, dnia: 2003-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielony koktajl z mango i szpinaku (wegańska & RAW)
Krokiety ze szpinakiem i fetą (bez ograniczeń)
Makaron ze szpinakiem (wegańska)
Zielony farsz z brokuła i szpinaku (do naleśników) (wegańska)
Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege)
Zielony makaron z sosem z sera gorgonzola (lakto-wege)
Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorami i fetą (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem i niebieskim serem (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (wegańska)
Makaron spaghetti ze szpinakiem i brokułami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas