7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cebule faszerowane granulatem sojowym z grzybami, na pomidorowym dywaniku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

6 dużych cebul
100 g granulatu sojowego
1 kostka bulionu warzywnego
150 g grzybów (mogą być suszone)
250 g pomidorów
pęczek pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
2 łyżki piwa (można pominąć)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebule obrać i całe dusić przez 20 minut pod przykryciem. Granulat sojowy zalać gorącym bulionem i mieszać aż zmięknie, doprawić solą i pieprzem. Połączyć granulat, grzyby i posiekaną pietruszkę.

Cebule ostudzić i wydrążyć środki, po czym nafaszerować je przygotowanym farszem. Na patelnię wrzucić pokrojone w ćwiartki pomidory i położyć na nie cebule, dusić pod przykryciem.

Po 20 minutach dolać do sosu dwie łyżki piwa. Wstawić na 10 minut do rozgrzanego piekarnika (180°C)
Nadesłał(a) Tinue, dnia: 2003-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Tinue, na podstawie "Gotuj z Zepterem"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Przepis brzmi ciekawie, ale czyżby nikt nie odważył się do tej pory spróbować? Wypróbowałabym na jutrzejszy obiad, tyle że podchodzę z lekką obawą.. jak wydrążyć środki, żeby cebula mi się nie rozpadła? Po przekrojeniu pewnie warstwy mi się rozsypią..
~dzikie wino 2012-10-12 14:22:55.353

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cebula faszerowana ryżem z grzybami (bez ograniczeń)
Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska)
Pomidorowe spaghetti bolognese z granulatem sojowym (lakto-wege)
Papryka nadziewana pomidorowo-czosnkowym granulatem sojowym (wegańska)
Lasagne z pomidorowym farszem z pieczarkami i granulatem sojowym (wegańska)
Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska)
Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
Ziemniaki faszerowane grzybami i serem (lakto-wege)
Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege)
Kartacze z farszem z granulatu sojowego (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas