7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zielony makaron z sosem z sera gorgonzola



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

250 g zielonego makaronu
100 g sera gorgonzola (ew. może być rokpol)
400 g śmietany
200 g pomidorów
1 cebula
1/2 cytryny
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie na złoto, następnie dodać śmietany i dokładnie wymieszać. Ser zetrzeć na tarce i rozpuścić w sosie, doprawić do smaku. Makaron przyozdobić pokrojonymi w ćwiartki pomodorami i zalać sosem.
Nadesłał(a) Tinue, dnia: 2003-04-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Gotuj z Zepterem:
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege)
Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege)
Sos z sera pleśniowego (lakto-wege)
Makaron biało-zielony (ze szpinakiem i fetą) (lakto-wege)
Sos serowy z lekka zielony (bez gotowania) (lakto-wege)
Spagetti Gorgonzola (lakto-wege)
Sałatka z brokuła i sera feta z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas