7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Brukiew nadziewana

Brukiew zawiera dużo wapnia, fosforu, sodu, żelaza, magnezu, siarki, witaminy z grupy B,P i C.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kilka brukwi (małe bulwy)
śmietana
sól
cukier
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Brukiew obieramy, parzymy gorącą wodą i w każdej bulwie wydrążamy nożem otwór. Miąższ rozcieramy, dodajemy pozostałe składniki i nadziewamy.

Blachę smarujemy tłuszczem, ustawiamy brukiew nadzieniem do góry i posypujemy bułeczką. Pieczemy.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brukiew zasmażana "kuloch" (lakto-wege)
Brukiew oprószana - "kuloch", "kwaki" (lakto-wege)
Nadziewane portobello (wegańska)
Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń)
Nadziewany kabaczek (wegańska)
Pomidor nadziewany serem (lakto-wege)
Nadziewany patison - pychota (lakto-wege)
Awocado nadziewane amarantusem (lakto-wege)
Pomidory nadziewane orzeszkami (wegańska)
Nadziewane placki ziemniaczane (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas