7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pulpety ryżowe z soczewicą

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 woreczki ryżu białego
100 g soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 duże lub 2 małe jajka
2 łyżki tartego żółtego sera
oregano
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Soczewicę zagotować i zmielić, dodać do niej posiekaną cebulę i czosnek, jajko, ser i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z ryżem.

Formować małe pulpety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.

Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie białego ryżu Sonko
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Świetny przepis, ja zamiast mielić soczewicę po prostu ją rozgotowałam. Czerwina nadaje się do tego przepisu świetnie.
smokdare 2015-08-19 15:02:28.627

Jakiej soczewicy do tego używacie?
~gabi 2014-10-29 00:11:35.749

Ekstra przepis ! Podałam z sosem pomidorowym. Do panierki dodałam sezamu.
~flowersniffin 2014-10-23 18:25:58.913

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)
Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska)
Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska)
Ryżowe curry z kotletem sojowym i soczewicą (wegańska)
Pulpety sojowe w sosie pomidorowym (ovo-wege)
Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska)
Kuleczki-pulpety sojowe w stylu azjatyckim (wegańska)
Pęczak z soczewicą (wegańska)
Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)
Soczewica w winie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas