7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Spagetti ryżowe z sosem pomidorowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

spagetti ryżowe- 0,4kg
koncentrat pomidorowy 30%- 1 słoiczek (2 małe puszki)
sól,
tymianek, bazylia- po 1 łyżce
oregano, cząber- po 1 łyżeczce
papryka mielona (wg potrzeb słodka lub ostra)- 1 łyżeczka
czosnek- 2-3 duże ząbki
woda- 0,5 litra
oliwa z oliwek- 2-3 łyżki
mąka ziemniaczana- 1-2 łyżeczki do herbaty

Przygotowanie:

Ugotować spagetti zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Sos:
Do garnka z 0,5l wody dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy (oprócz czosnku) i zagotować. Garnek zestawić z ognia. W niewielkiej ilości zimnej, przegotowanej wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i powoli wlać do garnka z sosem jednocześnie mieszając aż sos zgęstnieje. Do sosu dodać rozdrobniony w wyciskarce albo drobno posiekany czosnek. Na koniec dodać oliwę. Dosolić do smaku.
Po rozłożeniu na talerze ugotowanego spagetti polać sos.
Nadesłał(a) ankar, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege)
Spagetti z pikantnym sosem pomidorowym i kaparami (wegańska)
Spagetti z sosem pomidorowym z soczewicą, kukurydzą i orzechami włoskimi (wegańska)
Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska)
Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege)
Spagetti/ makaron z sosem brokułowo-serowym (lakto-wege)
Spagetti z cukini z sosem z surowych pomidorów (RAW) (wegańska & RAW)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas