7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g moreli (chyba mogłyby być jakieś z puszki)
200 g szalotki
mały kawałek imbiru
100 ml octu winnego
75 g brązowego cukru [można użyć również słodu]
2 goździki
1 listek laurowy
pieprz

Przygotowanie:

Morele obrać ze skórki, wypestkować i pokroić na małe kawałki. Szalotkę i imbir oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki dusić razem 45 min. Usunąć goździki i listek laurowy. Sos doprawić pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

Podawać wystudzony.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Herbatka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchew aromatyczna, gotowana z goździkami (lakto-wege)
Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska)
Zupełnie inna zupa cebulowa (z goździkiem, gałka, curry i imbirem) (wegańska)
Borówka brusznica (czerwona) aromatycznie i nieco pikantnie - chutney z jabłkami (wegańska)
Bardzo aromatyczna konfitura z gruszek z imbirem (wegańska)
Chutney (czatnej) z jabłek z imbirem, anyżem, słodką i ostrą papryką (wegańska)
Surówka z Bombaju - paprykowo-pomidorowa z imbirem, chili i innymi aromatycznymi przyprawami (wegańska)
Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)
Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege)
Banany w kremie morelowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas