7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kisiel z żurawin, rabarbaru, malin lub innych owoców



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

100 g żurawin (rabarbar, maliny, porzeczki itp.)
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
3-4 łyżki cukru
ewentualnie według gustu:
- cynamon
- wanilia
- skórka z pomarańczy
- skórka z cytryny

Przygotowanie:

Żurawiny przetrzeć przez sito, odcisnąć sok. Miazgę zalać wodą w ilości 4-krotnie większej niż objętość żurawin, zagotować.

Część wywaru ostudzić i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę wywaru zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę ziemniaczaną oraz sok i doprowadzić do zagęszczenia.

Wskazówki i uwagi:

Możemy o połowę zmniejszyć ilość mąki ziemniaczanej, wtedy otrzymamy kisiel do picia.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podał Kamas.hw
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pycha :)
~taake 2006-10-13 00:00:00.0

mm..zrobiłam z rabarbaru :) dobre :)
autor anonimowy 2006-05-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kisiel ze świeżych malin (wegańska)
Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)
Musli domowe z żurawiną i innymi bakaliami (wegańska)
Kruszonka z jabłkami (lub rabarbarem lub innymi owocami) (wegańska)
Kisiel wiśniowy (wegańska)
Kisiel z pigwy z pomarańczami (wegańska)
Kisiel jabłkowo-malinowy (wegańska)
Clafoutis z malinami (bez ograniczeń)
Chrzan z żurawinami (wegańska)
Racuszki z rabarbarem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas