7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

salatkaTabbouleh

Kasia (Felicja): Ja ogolnie zielonej pietruszki nigdy nie lubilam, dopoki nie sprobowalam tej salatki! Jest wspaniala, mniam mniam, przepycha, i co tam jeszcze ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 filizanka bulgur (mozna zastapic kaszka kus-kus, jest troche drobniejsza)
1/2 filiznaki soku z cytryny
kilka galazek szczypiorku razem z cebulka (drobno posiekane)
3-4 wiazki zielonej pietruszki, drobno posiekanej (ok 4 filizanek)
3 swierze dojrzale pomidory, drobno pokrojone
6 lyzek oleju z oliwek
sol

Przygotowanie:

Wsypac bulgur do miski, zalac woda i pozostawic az bulgur nasiaknie woda i zmieknie (ok 30 minut). Wycisnac nadmiar wody, wsypac bulgur spowrotem do miski i wymieszac z polowa soku z cytryny, szczypiorkiem, pomidorami i pietruszka. Pozostawic na kolejne pol godziny. W miedzyczasie wymieszac pozostaly sok z cytryny, oliwe i pol lyzeczki soli. Polac tym salatke i dokladnie wymieszac.

Wskazówki i uwagi:

bulghur - kasza uzyskiwana z uprzednio parowanej, łuskanej i prażonej pszenicy, dzięki czemu nie wymaga gotowania.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała prawdopodobnie FeLicja (xkruszynax@hotmail.com)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas