7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kalafior

sos koperkowy:
koperek - dużo
ew. troszkę czosnku
ocet balsamiczny
sól
pieprz
olej lub oliwa (może, ale nie musi być zimnotłoczona)

Przygotowanie:

Kalafior lekko obgotować (najlepiej na parze).

Wymieszać solidną dawkę koperku, troszkę czosnku (ale niekoniecznie), ocet balsamiczny, sól, pieprz i oliwę. Polać sosem kalafior.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez Waldemara Krzoka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń)
Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym (lakto-wege)
Kalafior chrupiący z sosem grzybowo-czosnkowo-śmietanowym, pycha! (lakto-wege)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)
Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Surówka z kalafiora z sosem koperkowym i pestkami (wegańska & RAW)
Kalafior z oliwą czosnkowo-ziołową (wegańska)
Ziemniaczano-szpinakowa sałatka z suszonymi pomidorami, pistacjami i sosem koperkowo-musztardowym (wegańska)
Kalafior w sosie szpinakowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas