7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gotowane kabaczki faszerowane ryżem z pieczarkami i winegretem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 małe kabaczki
100 g ryżu
150 g pieczarek
2 pomidory
1 łyżka octu
sok z cytryny
sól
pieprz
natka do posypania

sos winegret:
3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko. Umyte kabaczki gotować ok. 20 min. w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Każdy kabaczek przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Pieczarki oczyścić, umyć w zakwaszonej octem wodzie, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie sczerniały. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

Ryż, pieczarki i pomidory wymieszać, doprawić do smaku, nadziać kabaczki. Polać sosem winegret, schłodzić. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką. Podawać z pieczywem, sałatą, surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Faszerowane kabaczki uniwersalne (lakto-wege)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska)
Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem (wegańska)
Faszerowana papryka gotowana na parze (wegańska)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska)
Sypki ryż - sposób gotowania (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas