7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Harataniec



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Ciasto:
1 cukier waniliowy,
4 żółtka,
3 szklanki mąki,
1 kostka margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka octu,
15 dag cukru,
2 łyżki kwaśnej śmietany,
1 słoik powideł śliwkowych.

Masa serowa:
1/2 kg sera białego,
3 jaja,
1/2 kostki margaryny,
1 budyń śmietankowy lub waniliowy,
1/2 szkl. cukru,
aromat

Masa kisielowa:
4 białka,
1 szklanka cukru,
1 czerwony kisiel

Przygotowanie:

CIASTO: Ze wszystkich składników oprócz kakao zagnieść ciasto, podzielić je na trzy części, jedną wyrobić z kakao, każdą owinąć w folię, schłodzić. Blachę wykładamy jedną częścią ciasta jasnego, smarujemy ją powidłami i ścieramy na nie na tarce ciasto ciemne.

SER: Ser rozetrzeć z margaryną, dodać jaja ubite z cukrem, aromat i budyń w proszku. Wyłożyć masę na ciemne ciasto.

MASA KISIELOWA: Ubić pianę z białek, ubijając dodawać cukier i kisiel w proszku. Wyłożyć przygotowaną masę na masę serową i zetrzeć na nią trzecią część ciasta białego. Piec ok. 1 h.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a):"Akulka " slodka_cytrynka@NOSPAM.gazeta.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas