7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Flan kokosowy

Jeden z najbardziej smakowitych francuskich deserów przygotowywany na wiele sposobów, a najczęściej zapiekany w kąpieli wodnej.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

1/2 l chudego mleka
50 g wiórków kokosowych
4 jajka
1 laska wanilii
100 g fruktozy (lub odpowiednio 130 g cukru)

Przygotowanie:

Zagotować mleko z dodatkiem całej laski wanilii i fruktozy.
Ubić jajka na puszystą masę.

Z mleka wyjąć wanilię, a następnie połączyć je z ubitymi jajkami i dodać wiórki kokosowe. Gotową masę wlać do żaroodpornego naczynia i piec w kąpieli wodnej około 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Sprawdzić patyczkiem, czy się dobrze upiekło.

Po upieczeniu schłodzić przez około 2 godziny. Podawać samo lub z musem truskawkowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: http://www.desery.prv.pl/ (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Flan z cukini na zimno (bez ograniczeń)
Flan karmelowy lub czekoladowy (bez ograniczeń)
Mufinki kokosowe (bez ograniczeń)
Babeczki kokosowe (bez ograniczeń)
Ciasto kokosowe (bez ograniczeń)
Babka kokosowa (bez ograniczeń)
Ciastka kokosowe (wegańska)
Tarta kokosowa (wegańska)
Ciasteczka kokosowe (wegańska)
Mleko kokosowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas