7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1/4 szklanki mleka (najlepiej z lodówki, w każdym razie nie ciepłego)
łyżka likieru kawowego, np. Sheridana
dwa plastry twardych lodów waniliowych pokrojonych w kostkę
1-2 łyżeczki wiórków czekoladowych (startej czekolady)
1-2 łyżeczki lekko podpieczonych płatków migdałowych lub startych orzechów laskowych czy włoskich

Przygotowanie:

Rozpuścić kawę w ok. 1/4 szklanki wrzątku, dodać mleko. Gdy kawa będzie letnia, dodać łyżkę likieru i wrzucić pokrojone w kostkę lody.

Posypać czekoladą i płatkami migdałowymi. Podawać natychmiast w przezroczystej szklance koktajlowej.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: http://www.desery.prv.pl/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kawa mrożona (lakto-wege)
Mrożona kawa z lodami (bez ograniczeń)
Mrożona miętowa kawa (wegańska)
Mrożona kawa z pianką i kakao (lakto-wege)
Kawa mrożona z masy jak do lodów (bez ograniczeń)
Babka kawowa (ovo-wege)
Sos kawowy (bez ograniczeń)
Pianka kawowa (wegańska)
Muffinki kawowe (wegańska)
Deser (krem) z awokado i likieru pomarańczowego (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas