7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cebula z szałwią na słodko (z grilla)

Średnia ocena: [4.333333333333333 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 duże cebule
4 łyżki miodu (weganie mogą użyć słodu)
4 łyżki posiekanej świeżej lub 2 łyżeczki suszonej szałwi
1/2 łyżeczki pieprzu
sól
olej do posmarowania folii

Przygotowanie:

Cebulę obrać, przekroić na połówki. W miseczce dokładnie wymieszać miód, szałwię, pieprz i sól.

Folię pociąć na kwadraty (ok.15x15 cm), posmarować olejem. Na każdym kawałku położyć połówki cebuli, posmarować miodem z przyprawami, dokładnie zawinąć w folię.

Piec na grillu ok. 30 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy są już miękkie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka! autor: Tomasz Kubacki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Smak mnie zupełnie zaskoczył-niezwykle harmonijny. Jeden z najbardziej udanych eksperymentów ostatnim czasem.
nieoznaczona 2011-03-18 20:20:47.417

bardzo dobra, polecam, wcale nie jest piekąca smakuje wybornie, moze przez te zioła? w każdym razie polecam
~krystyna P 2009-05-02 11:21:58.103

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami (z grilla) (wegańska)
Papryka z cebulą - słodko-kwaśna sałatka do słoików (wegańska)
Chleb z czarną soczewicą i szałwią (wegańska)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Wegeburgery z grilla (bez ograniczeń)
Kartofelki z grilla (wegańska)
Czosnek z grilla (wegańska)
Dymka z grilla (wegańska)
Prawdziwki z grilla (wegańska)
Zupa pomidorowo-fasolowa z pęczakiem, brokułami i szałwią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas