7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pomidory z fetą i bazylią (z grilla)

Idealna to potrawa na przystawkę - robi się ją szybko i genialnie pobudza ochotę na następne dania.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

na każdą osobę po większym pomidorze
kawałek fety
świeża bazylia
oliwa
czarny, świeżo, grubo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Pomidory przekrawam na połówki, że tak napiszę, po linii równika.

Z każdej połówki wydrążam nasionka i sok, na każdą połówkę kładę kawałek fety, posypuję pieprzem i polewam oliwą.

Połówki pomidorów kładę na kawałkach folii aluminiowej. Robię z tej folii coś na kształt miseczki wokół połówki pomidora. W takich miseczkach grilluję pomidory, aż staną się miękkie. Upieczone pomidory posypuję dużą ilością posiekanej bazylii.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Faszerowana papryka z fetą (z grilla) (lakto-wege)
Pomidory z fetą (lakto-wege)
Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Pomidory na przystawkę - z czosnkiem i bazylią (wegańska)
Chrupiące bułki z pomidorem i bazylią (wegańska)
Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska)
Ćwiartki pomidora pieczone z bazylią (wegańska)
Kanapki z pastą z bazylii lub pesto i pomidorami (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Boczniaki z grilla z żółtym serem i pomidorami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas