7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałata kalarepkowo truskawkowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

dwie garście dużych, czerwonych truskawek
dwie średniej wielkości kalarepki
kilka liści sałaty
kilka liści melisy - niekoniecznie

sos:
5 łyżek jogurtu naturalnego
pół łyżeczki cukru
sól
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Kalarepkę obieram, kroję na plastry, następnie zaś na cienkie słupki. Truskawki szybko myję i kroję na połówki.

Sos przygotowuję poprzez dokładne wymieszanie wszystkich jego składników.

Kalarepkę, truskawki i sos wrzucam do miski i bardzo delikatnie mieszam ze sobą - kilka połówek truskawek zostawiam do dekoracji.

Na dużym talerzu układam w śliczny sposób liście sałaty, na nią wkładam wymieszane z sosem składniki i dekoruję kilkoma połówkami truskawek. Na samej zaś górze układam kilka listków melisy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege)
Shake truskawkowy (lakto-wege)
Truskawkowa pianka (lakto-wege)
Buduń truskawkowy (wegańska)
Sorbet truskawkowy (wegańska)
Lody truskawkowe (lakto-wege)
nalewka truskawkowa (wegańska)
Babeczki truskawkowe (wegańska)
Tort truskawkowy (wegańska)
Sałata z truskawkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas