7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gramatka

Kuchnia polska
Najpyszniejsza z grzankami w długie i chłodne wieczory przy kominku.




Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

5 szklanek jasnego piwa
5-6 kromek żytniego chleba bez skórki
1/3 łyżeczki kminku
dwie czubate łyżki cukru
sól
2 szklanki wody

Przygotowanie:

Zagotowuję piwo i dodaję do niego wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Wszystko, cały czas mieszając gotuję około 5 minut na średnim ogniu.

Po tym czasie zupę przecieram przez drobne sitko i dodaje 2 szklani przegotowanej wody.

Doskonale smakuje i jeszcze bardziej rozgrzewa.

Doskonale pasują do niej grzanki z pszennego chleba, usmażone na maśle.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

takie sobie ,jednak chyba zostane przy samym piwku,chodż tez nie naleze to fanów tego napoju, gdzyż to alkochol,który szkodzi porawidłowemu rozwojowi i naszemu zdrowiu ,osłabiając przy tem nasze DNA:)
~purqu 2006-08-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas