7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tort omletowy Marysieńka

Kuchnia polska



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

farsz:
pół kilograma lub więcej prawdziwków lub innych grzybków
1/2 kostki masła
2 cebule drobniutko, oj bardzo drobniutko posiekane
sól, czarny pieprz grubo, świeżo zmielony
3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany

omlety:
12 jaj
łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki
sól

Przygotowanie:

Grzyby kroję w cienkie małe plasterki, trzonki drobno siekam.

Na masło wrzucam grzyby i cebulę, duszę do miękkości, dodaję sól i pieprz oraz śmietanę, jeszcze chwilę odparowuję wodę. Farsz musi być gęsty.

Jaja ubijam widelcem, solę i dodaję pietruszkę. Z tej porcji smażę 3 omlety. Usmażone omlety zsuwam na okrągły półmisek, przekładając farszem. Ostatni omlet nie pokryty farszem oprószam łyżką tartego parmezanu i suto skrapiam rozpuszczonym masłem.

Teraz na kilka minut wstawiam do piekarnia, aby lekko się przyrumienił. Podaje go z zieloną sałatą polaną sosem winegret. Do tego koniecznie kieliszek czegoś czerwonego wytrawnego.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Omletowa rolada ze szpinakiem i serem pleśniowym (bez ograniczeń)
Tort arbuzowy (wegańska & RAW)
Tort Ambasador (wegańska)
Tort makowy (wegańska)
Tort warzywny (lakto-wege)
Tort truskawkowy (wegańska)
Tort bezjajomlek (wegańska)
Tort Czerwonego Kapturka (lakto-wege)
Tort naleśnikowo-serowy (lakto-wege)
Czekoladowy tort z brzoskwiniami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas