7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kasza jaglana z suszonymi śliwkami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

20 dag kaszy jaglanej
2 łyżki masła
cukier
10 dag suszonych śliwek bez pestek

Przygotowanie:

Kaszę zagotować w wodzie, przelać zimną wodą, przełożyć do rondelka, zalać 1 litra wody, dodać masło i cukier do smaku oraz umyte śliwki. Wymieszać, przykryć i dusić na wolnym ogniu. Gdy kasza będzie sypka, wyłożyć na talerz i posypać cukrem.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy tryb życia (numer archiwalny)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To jest smak mych dziecięcych lat
Dokładnie tak przygotowywały to moja babcia i moja mama
Polecam
Tylko śliwki musza by nasze polskie
~kwiat 2011-11-29 17:45:06.801

właśnie jem, jest pysznie!
~mnemonique 2011-04-27 13:23:55.313

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana z suszonymi pomidorami, soczewicą i cukinią (wegańska)
Kasza jaglana z suszonymi owocami i jabłkowo-bananowym musem (wegańska)
Kasza jęczmienna po kapucyńsku - z sosem z suszonych śliwek i pieczarek (lakto-wege)
Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)
Kasza jaglana z rodzynkami (bez ograniczeń)
Kasza jaglana "po francusku" (lakto-wege)
Kasza jaglana z brokułem (wegańska)
Kasza jaglana na czerwono (wegańska)
Kasza jaglana z bakaliami i miodem (lakto-wege)
Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas