7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Duszone ogórki z porami i koprem

Kuchnia żydowska.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

3 pory
łyżka oliwy
łyżka masła (albo po prostu 2 łyżki oliwy, choć smak będzie nieco inny)
duży ogórek pozbawiony pestek
2 łyżki posiekanego koperku
łyżeczka soli

Przygotowanie:

Pory kroję na kawałki 1,5 cm, wysypuję na sito i dokładnie płuczę.
Do rondla wkładam masło i oliwę, a następnie pory, od czasu do czasu mieszając smażę około 10 minut.

Następnie dodaję pokrojony w długie paski ogórek - duszę około 10 minut, na koniec dodaję koperek i sól do smaku.
Podaję z chlebem z pełnoziarnistej mąki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka! inspiracja: "Biblijna uczta" Kitty Morse
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ale fajne...ja oczywiście jednak bez masła:)
mammalin 2010-02-02 19:51:33.149

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ziemniaczana z porami (wegańska)
Ogórki konserwowe (wegańska)
Kiszone ogórki (wegańska)
Ogórki małosolne (wegańska)
Zupa ogórkowa z marchwią i koprem (lakto-wege)
Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Tarta (quiche) z gotowanymi porami (bez ograniczeń)
Młoda kapusta z koprem i cebulą (wegańska)
Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas