7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadzienie pomidorowo bazyliowe



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

5 czubatych łyżek twarożku homogenizowanego
kawałek rokpola - około 10 dag
2 pomidory średniej wielości
garść świeżej bazylii
sól
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Rokpol ucieram z twarożkiem na jednolitą masę.
Pomidory obieram ze skóry (robię na nich cienkie nacięcia, wkładam na minutę do wrzątku, skóra po tym zabiegu sama zejdzie), kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na drobną kostkę.
Pomidory i bazylię dodaję do masy serowej i mieszam niezbyt energicznie. Schładzam przez kilka minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Lasagne z kabaczka z sosem pomidorowym i bazyliowym (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)
Pizzowe bułeczki z nadzieniem cebulowo-pomidorowym (bez ograniczeń)
Bagietki śródziemnomorskie z dipem bazyliowym (wegańska)
Spaghetti z cukinii z pesto bazyliowym (RAW) (wegańska & RAW)
Tortilla z nadzieniem (wegańska)
Tarta z nadzieniem z pora (bez ograniczeń)
Naleśniki z czereśniami (nadzienie) (wegańska)
Pesto bazyliowo-szpinakowe z migdałami (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)
Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege)
Ravioli z nadzieniem z orzechów i gorgonzoli (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas