7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasztet sojowo-soczewicowy



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

po szklance soczewicy i soi
3 jajka
3 ząbki czosnku
4 łyżki masła
3 cebule
pół szklanki tartej bułki
szczypta startej gałki muszkatałowej
sól
pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę i soję moczę na noc, następnie gotuję do miękkości.

Cebulę kroję i podsmażam na maśle, czosnek przeciskam przez praskę.

Ugotowaną soczewicę, soję i cebulę mielę przez maszynkę, dodaję czosnek, jajka, bułkę, połowę masła, dosmaczam i wszystko dobrze ucieram.

Blaszkę smaruję przekrojonym ząbkiem czosnku, a następnie masłem, napełniam masą, posypuję wiórkami masła, przykrywam folią i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Można podawać na zimno lub na gorąco z sosami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

całkiem zajebiste danko!masa dobrze trzyma sie bez jajka! z tego co nie wejdzie na blaszke mozna zrobic kotletki na obiadek:) mniam mniam !
~dead_rose 2005-07-06 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska)
Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)
Pasztet zbożowo-sojowy z okary (wegańska)
Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska)
Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska)
Sojowo-wielowarzywny pasztet Joanny (wegańska)
Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska)
Pasztet wigilijny - sojowy z tofu i suszonymi grzybami (ovo-wege)
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas