7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Delikatne warzywa - brokuł, machew i pekinka jako potrawka

Dzieci to lubią :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży brokuł
4 sztuki marchew
białe, twarde części z kapusty pekińskiej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sos sojowy
ew. pieprz czarny
olej do smażenia

Przygotowanie:

Brokuły obrać i zostawić tylko kwiaty (łodygi wykorzystać np.do zupy), marchew obrać i pokroić w paseczki, kapustę pekińską umyć, wykroić z liści białe części i poszatkować nie za drobno.

Warzywa podsmażyć: rozgrzać olej, wrzucić brokuły i marchewki, intensywnie mieszać. Na końcu dodać białe części z kapusty pekińskiej i parę kropel sosu sojowego, dla starszych dzieciaków i dorosłych można dodać też trochę pieprzu, mieszać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i na końcu dodać do potrawy, mieszać cały czas, aby się nie przykleiło. I uważać, aby nie wyszedł krochmal ;)
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-05-20 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany - delikatne o wspaniałym aromacie II (wegańska)
Zapiekanka makaronowa z pekinką i soczewicą (wegańska)
Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska)
Kukurydza delikatna a masłem pachnąca (grill) (wegańska)
Bakłażany grillowane - delikatne o wspaniałym aromacie (wegańska)
Chińszczyzna z pekinką i boczniakami w lekko pomidorowym sosie (wegańska)
Potrawka z cukinią (wegańska)
Warzywa z woka (wegańska)
Puree z brokułów (wegańska)
Brokuł z porem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas