7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Szparagi po flamadzku (w sosie jajeczno-ziołowym)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 kg szparagów
3 jajka
sok z cytryny
220 g masła
świeża natka
świeży estragon
sól
pieprz

Przygotowanie:

Wybrać dorodne, grube szparagi. Dokładnie obrane, ugotowane (lekko chrupiące) i odcedzone, rozłożyć na talerzu.

Jajka ugotować na twardo, obrać i rozgnieść z sokiem z cytryny, roztopionym masłem i posiekanymi ziołami. Tak przygotowany sos podać osobno. Pozostałą zieleniną posypać szparagi na talerzu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 5/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska)
Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska)
Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege)
Roladki warzywne z sosem jogurtowo-ziołowym (lakto-wege)
Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami (lakto-wege)
Sos paprykowo-ziołowy (do kopytek i innych klusek) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas