7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mleko nasionkowe (sezamowo-słonecznikowe)

Dla alergików, nadaje się dla dzieci powyżej 12 miesiąca.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

sezam
pestki słonecznika

Przygotowanie:

Sezam i pestki słonecznika zalać na kilka godzin gorącą wodą, następnie wodę odlać, zalać wrzątkiem i bardzo dokładnie zmiksować, powstały płyn przecedzić i mleczko gotowe.
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ważne są proporcje. Jak się doda za dużo sezamu, to mleczko może być ciut za gorzkie.
Ja robiłam sobie to mleczko juz kilka razy i osobiście najbardziej je lubię nie samo, ale jako dodatek do czegoś np. do zupy
~Zulejka 2008-03-17 10:47:25.733

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mleko sezamowe (wegańska)
Mleko słonecznikowe (wegańska)
Masło słonecznikowo-sezamowe z ziołami (wegańska)
Tahini pomidorowo-nasionkowe do kanapek (wegańska)
Pasta słonecznikowa (wegańska)
Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
Sos sezamowy "Tahini" (wegańska)
Galaretki jabłkowo-sezamowe (wegańska)
Mleko sojowe (wegańska)
Mleko kokosowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas