7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kaszka kukurydziana z bakaliami i zieleninką

Śniadanie dla alergików.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kasza kukurydziana
zgniecione [*] płatki migdałowe (opcjonalnie, dla dzieci powyżej 1-go roku)
wiórki kokosowe
pokrojone drobno rodzynki
pokrojone drobno suszone morele
łyżka sezamu
zgniecione pestki słonecznika
zgniecione pestki dyni

2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
rzeżucha

Przygotowanie:

Kaszę kukurydzianą wsypać do garnka, dorzucić pozostałe składniki oprócz oliwy, zalać wodą i ugotować na małym gazie, mieszając w jednym kierunku do chwili gdy woda zostanie wchłonięta.

Następnie dodać oliwę, całość lekko przestudzić, posypać drobno posiekaną natką pietruszki i rzeżuchą (bo przecież Krecik, Puchatek, Bob budowniczy [niepotrzebne skreślić] uwielbiają takie zielone na swojej kaszce).

Wskazówki i uwagi:

[*] Migdały, pestki, orzechy, sezam dla małych dzieci powinny być uprzednio namoczone i (do 7 roku życia) zmielone (na przykład w młynku do kawy).
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kaszka kukurydziana z bakaliami i cynamonem (wegańska)
Kaszka jaglana z bakaliami i rzezuchą (wegańska)
Prosta zupa szparagowa z kaszką kukurydzianą (wegańska)
Kaszka pełna witamin (wegańska)
Zupa śniadaniowa ("kaszka") amarantusowa (lakto-wege)
Kaszka śniadaniowa z gotowanego amarantusa (wegańska)
Kaszka manna na soku przecierowym (wegańska)
Sos kukurydziany (wegańska)
"Kaszka" z płatków owsianych i prażonego słonecznika (wegańska)
Chałka pszenno-kukurydziana (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas