7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Soja w warzywach

Smakuje świetnie z ryżem lub pieczywem.

Średnia ocena: [4.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki soi - ugotowanej lub z puszki
2 cebule
1/2 kabaczka
2 marchwie
1 por
1/2 selera
2 łyżki oleju lub masła (do smażenia)
2 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Cebule pokroić i poddusić na tłuszczu. Dodać pokrojony w kostkę kabaczek, starte na grubej tarce warzywa i 1/2 szklanki wody. Dusić do miękkości.

Dodać ugotowaną soję i koncentrat pomidorowy.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2003-07-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis pochodzi z opakowania soi kupionej w 93 roku
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

fajne
kocham takie warzywne dania !
agnmid 2011-05-04 16:55:05.17

Bardzo smaczne. Robiłam już kilka razy, nie tylko do soi, ale też do innych strączków. A do kaszy też niczego sobie :)
sunflower_ren 2011-04-05 18:12:22.481

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska)
Soja po bretońsku 1 (wegańska)
Soja po chińsku (wegańska+miód)
Pierogi z soją (ovo-wege)
Soja po bretońsku (wegańska)
Papryka faszerowana soją (ovo-wege)
Penne z pesto i soją (wegańska)
Placuszki makowe z soją (wegańska)
Zupa kalafiorowa z soją (wegańska)
Soja z koncentratem pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas