7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

brzoskwinie pasteryzowane we własnym soku

Bo fajnie jest w zimie powcinać morelki



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

brzoskwinie(ew.morele lub śliwki)

Przygotowanie:

Owoce umyć dokładnie i oddzielić od pestek.Wrzucić do garnka emaliowanego(i nie obitego),dodać trochę wody i podgrzać na małym ogniu , nie doprowadzając do wrzenia.Odstawić z ognia,pozostawić pod przykryciem przez ok. 1 godz.,aby owoce puściły sok.Owoce przełożyć do słoików i pasteryzować(czyli podgrzewać te słoiki z owocami) w temp.80-85st.C przez 25 min.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2003-07-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "POLSKA KUCHNIA JARSKA" (1988!)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Śliwki na zimę (w soku własnym) (wegańska)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń)
Brzoskwinie po włosku (wegańska)
Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
Pasteryzowane pomidory na zimę (w słoikach) (wegańska)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas