7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka indyjska - ryżowa z fasolą, pomarańczą i papryką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

100 g długoziarnistego ryżu
100 g czerwonej fasoli z puszki
50 g kukurydzy z puszki
pomarańcza
strąk czerwonej papryki (świeżej lub konserwowej)
mała cebula
natka do posypania

sos winegret:
łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ryż opłukać i ugotować na sypko w dużej ilości wody, wystudzić. Pomarańczę pokroić w cząstki, paprykę w kostkę, a cebulę w plasterki. Sok cytrynowy doprawić solą i pieprzem, stopniowo dolewać oliwy.

Do zimnego ryżu dodać wszystkie składniki, polać sosem, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Indyjska sałatka ryżowa z fasolą, kukurydzą, owocami i winegretem (wegańska)
Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska)
Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami (wegańska)
Sałatka ryżowa z awokado, fasolą i świeżymi warzywami (wegańska)
Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)
Żółta sałatka ryżowa z fasolą, kukurydzą, serem i zieleniną (bez ograniczeń)
Sałatka ryżowa z pieczarkami, papryką, marchwią i selerem (lakto-wege)
Sałatka ryżowa z ananasem, papryką i curry (ovo-wege)
Sałatka Jędrusia - ryżowa z kukurydzą, papryką i winegretem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas